Wasabi Bitcoin Wallet tillkännager version 2.0 med mer integritet

Veröffentlicht von

Wasabi Wallet är redan utformad för att hålla transaktioner privata. Version 2.0 är utformad för att göra dem enklare.

Wasabi Wallet, en Bitcoin-mixer från zkSNACKs, får en stor uppdatering

Bitcoins sekretessföretag zkSNACKs har meddelat en större uppgradering av sin Bitcoin-plånbok, Wasabi Wallet.

I ett blogginlägg lovar företaget att Wasabi Wallet 2.0 kommer att förbättra användargränssnittet och utformningen av den ursprungliga tjänsten. Dessutom står det att uppgraderingen kommer att stärka säkerhetsåtgärderna med ett nytt anonymt referensschema som heter WabiSabi.

Den ursprungliga Wasabi-plånboken är en typ av integritetsfokuserad Bitcoin „mixer“ som syftar till att göra enskilda Bitcoin-transaktioner säkrare med CoinJoins – processer som sammanfogar flera mynt (från flera personer) till en enda transaktion. Genom att virra in- och utgångar kan det dölja identifierande information från nyfikna ögon.

Som en icke-vårdnadsplånbok har Wasabi faktiskt inga tillgångar, utan fungerar istället som en ren koordinator genom Tor – ett nätverk som prioriterar säkerhet och anonymitet genom att dölja användarnas IP-adresser.

Tjänsten ändrar sin strategi för CoinJoins med ett nytt protokoll som heter WabiSabi

Wasabi Wallet 2.0 fungerar på ungefär samma sätt, säger zkSNACKs, men med några viktiga uppgraderingar. Till att börja med, manuella CoinJoins, hävdar företaget, „kommer att höra till det förflutna, eller endast för kraftanvändare“ – vilket innebär att processen nu kommer att automatiseras.

På sekretessfronten är showens stjärna WabiSabi, en ny CoinJoin-algoritm som zkSNACKs säger ”kommer att underlätta snabbare, mer kostnadseffektiva samarbetestransaktioner utan avfall, lägga grunden för betalningar inom CoinJoins och öppna dörren för kombinationer med annan teknik. ”

Vad exakt dessa tekniker kan innebära är ännu inte känt, men WabiSabi-vitboken noterar att protokollet avskaffar blinda signaturer – ett kryptografiskt koncept som offrar en viss grad av integritet och flexibilitet, enligt zkSNACKs.

CoinJoins via den nuvarande utgåvan av Wasabi Wallet är begränsade genom att de kräver att varje kollega bidrar med en viss mängd Bitcoin, som sedan ger lika utbetalningar; med WabiSabi kan användare teoretiskt bidra med vad de vill, oavsett vad deras kamrater spenderar.

Protokollet bör öka integriteten för en typ av transaktion som redan är privat

CoinJoins har blivit ett populärt sätt att säkerställa integritet i Bitcoin blockchain, för transaktioner både skadliga och inte. Den senaste sommarens Twitter-hack litade på CoinJoins via Wasabi för att maskera transaktionsspår, liksom i september KuCoin-hack.

Men det finns också många vanliga användare som lockas av Wasabi Wallets löfte om integritet för integritetsskull. I en artikel förra året som diskuterade Binances potentiella övervakning av CoinJoins genom Wasabi, citerade Decrypt en berörd Twitter-användare, @Bittlecat:

”Jag använder wasabi-plånbok just för att jag ogillar tanken på att mina transaktioner ska ses. Det är av samma anledning att vi stänger toalettdörren när vi gör våra affärer – inte för att vi gör något olagligt utan för att vi vill ha integritet. ”