Nedladdningar av Bitcoin Wallet har nått en ny topp

Veröffentlicht von

Bitcoin har snubblat igen. I skrivande stund har världens största digitala valuta efter marknadspris fallit i det låga 11 300 $ -området, vilket markerade en nedgång på 400 $ där den stod för bara 24 timmar sedan.

Bitcoin-plånböcker hämtas konsekvent

Och ändå enligt nyligen plånboksdata kan tillgången fortfarande befinna sig i de tidiga stadierna av en tjurmarknad. Enligt några av världens största digitala plånböcker – inklusive Coinbase, Blockchain plånbok, Crypto.com och BRD – fick antalet nedladdningar som inträffade för en månad sedan i juli nya rekord. Med andra ord, när coronavirus-pandemin fortsätter att växa, vänder sig fler och fler till bitcoin och crypto och laddar ner de nödvändiga verktygen för att säkerställa att de kan få fingrarna på digitala medel.

Cirka 81 procent av årets nedladdning av plånböcker inträffade i juli, säger Apptopia, en webbplats för appdata. Anställd Madeline Lenahan skrev i ett blogginlägg:

I början av karantänen såg vi en upptagning av nya installationer för några av dessa appar men tänkte inte så mycket på det eftersom denna marknad tenderar att vara ganska flyktig ändå. Det ser ut som att tillväxten vi såg faktiskt var verklig och varaktig.

Dessutom rapporterar flera börser runt om i världen de största handelsnumren som de har stött på i år. Trots det senaste bakslaget är bitcoin valutahandel för det högsta som det har varit sedan juni förra året. Tillgångens popularitet stiger till en aldrig tidigare skådad nivå, och detaljister och institutionella aktörer börjar delta i kryptohandel som de aldrig har gjort tidigare.

Naturligtvis börjar många analytiker att jämföra de nuvarande omständigheterna kring bitcoin med de som omgav tillgången 2017. Under den tiden steg valutan från ungefär 1 000 USD per enhet under den tidiga delen av året till cirka 20 000 USD när julen rullade längs .

Ett stort antal någon gång nästa år?

Cory Klippstein – tekniska investerare och grundare av Swan Bitcoin, en kryptoköpande app – sa i en intervju:

Det verkar för många att vi är i de tidiga stadierna av en annan tjurmarknad för bitcoin, den här gången mot en makroekonomisk bakgrund som verkar nästan skriptad för att bitcoin ska lysa … Ingen kan förutsäga framtiden, men om mönstret för fyraåriga bitcoin marknadscykler fortsätter, vi tittar på en topp någon gång runt slutet av 2021. Fler människor doppar fingrarna i bitcoin varje dag, och de som redan är här får övertygelse och köper mer.

Det här känslan av att bitcoin träffade ett topppris 2021 verkar delas av flera analytiker inklusive Tone Vays, som nyligen uttalade att när det nya året är redo att ringa in, kommer bitcoin att ha slagit $ 20K. Han sade vidare att det potentiellt kommer att se ut att slå 45 000 $ när 2021 är över och gjort.